תחומי ההתמחות שלי
ילדים עם קשיים בהתפתחות ובהתנהגות
- יכולת לשאת תסכול
- צורך בסיפוק מיידי
- ויסות ריגשי
- שליטה בדחפים (אימפולסיביות)
- התארגנות
- מעברים
- נוקשות וגמישות
- הבנת קודים חברתיים
אם אתה הורה לילד שמתקשה להתנהל בזרימה בתוך היום שלו לעיתים קרובות, תמצא שהדרכה הורית מקצועית משפרת משמעותית את הקושי שלך, ההורה, ודרכך, את הקושי של הילד שלך. תוכל ללמוד דרכים שעוקפות את אותה "נעילת בוכנה כפי שקורא לה רוס גרין (אצלו רכשתי הכשרה) בסיפרו "ילד פיצוץ", ומסייעות לילד שלך לצאת מה"תקיעות" ולהמשיך בפעילות ובמשימות שלפניו.
בין אם זה קושי בויסות ריגשי, ויסות חושי, אימפולסיביות, קושי בריכוז ובשמירת קשב, עיכוב שפתי או הפרעה תקשורתית – בהדרכתי תרכוש מיומנויות, וכלים כדי להקנות אותן לילד שלך. אתה תלמד כיצד לפתח את הגמישות שלו, כושר ההסתגלות שלו למצבים לא צפויים, והיכולת שלו לשאת תסכול, אי נחת ואי שביעות רצון.
אתה כהורה, נכנס למצבים דומים ברגעים שהילד שלך נכנס אליהם: כשהוא מתוסכל, אתה חווה תיסכול מהקשוי שלך לעזור לו. אני אלמד אותך לזהות סיטואציות בעיתיות לפני שהן קורות, וכיצד להפחית, ולעתים קרובות למנוע את רובן, וגם כיצד להקנות אותם לילד שלך. תלמד לזהות שהם עומדים לבוא, תרחיב את השפה הריגשית של הילד שלך כל שככל שיוכל להביע, פחות יתנהג אותם (acting out), תפתח את הגמישות המחשבתית שלו מחשיבה דיכוטומית לחשיבה אפורה, תוכל לעזור לו לשאת עמימות ואי ודאות – שזה המפתח למה שמעורר אי שקט וחרדות.
הרווח יהיה כפול: הילד שלך ירכוש כלים, דרך זה שאתה תרכוש אותם.
מומחיות באוטיזם
מחלת הסרטן
למרות ההתקדמות המרגשת והמרשימה בפריצות הדרך בטיפול בה, עדיין נחשב הסרטן למחלה מאיימת חיים. כשמקבלים אבחנה, מרגישים שקבלו גזר דין מוות. מבולבלים, נבוכים ומבוהלים, המאובחן מחפש להבין את משמעות האבחנה שקיבל, איזה טיפולים יעבור, והשאלה שמטרידה אותו יותר מכל, – האם הוא עומד למות. מה שמרגישים בשלב הראשון של האבחנה זה לא בהכרח מה שיהיה בהמשך. תחושת חוסר האונים ואובדן השליטה מקבלת פנים אחרות, ולאט לאט המאובחן מחזיר לעצמו תחושה של שליטה. במשך המחלה עוברים שינויים פיסיים, ושינויים מנטלים ונפשיים. המחלה משפיעה וגורמת לתמורות כמעט בכל תחום בחיים. הקצב שלהן יכול לגרום לתחושות של עצבות, חששות, אובדן ביטחון עצמי, תחושה של פיחות ערך, התכנסות ובדידות. כדי לעבד את התחושות ולהבין את המשמעות שלהן, יש ערך בליווי של איש מקצוע עליו הוא לא צריך להגן, שמרגשותיו הוא לא צריך לחשוש, ובו הוא לא צריך להתחשב. הליווי הזה עוזר להיות נוכח בצורה קלה יותר בתוך המשפחה, פחות בודד בסביבתו, וחופשי בניהול חייו.
סרטן השד
כחלק מצוות רב תחומי במכון שד בבית חולים בעברי רכשתי התמחות מיוחדת בסרטן השד: השלבים של המחלה, הוורייציות של סוגי הטיפול וההתערבויות הרפואיות השונות. לפעמים המטופלת ניצבת מול דילמות בהן יש לה חופש החלטה לגבי הטיפול המוצע. יש מיקרים בהם ההמלצות הרפואיות יכולות להיות לשני הכיוונים כמו למשל הסרת השד במלואו , או הסרה חלקית שלו. במיקרים כאלה יש רציונל רפואי שמאפשר כל כיוון, והמטופלת היא זו שצריכה להחליט באיזה כיוון היא בוחרת. אז יכול מאד לסייע מתן לווי בתהליך קבלת ההחלטה המתאימה ביותר לאישה בהתאם לאישיות, לנסיבות המשפחתיות, לרקע, לחששות, לדימוי הגוף ולתחושת השליטה שלה, וההחלטה תפורה לנתוניה האישיים. דוגמא נוספת היא הדילמה של בדיקת נשאות, למרות שזו בדיקה פשוטה לביצוע, היא טומנת בחובה שאלות מורכבות עם השלכות לגבי ביצועה, שאלות שכדאי לחשוב עליהן לפני שמבצעים את הבדיקה. הדילמות האלה, כמו סוגיות נוספות, מקבלות מקום להתלבטויות, לביטוי ריגשי מילולי, ולחשיבה מעמיקה שמביאה להחלטות מושכלות ומרגיעות.
- יחסים בין אישיים
- בחיים האישיים
- זוגיות
- משפחתיים
- חברתיים
- בעבודה
- עם עמיתים
- עם ממונים
- עם כפיפים
- Clinical Supervision:
הדרכה קבוצתית מולטי-דיסיפלינרית לקלינאים עם הכשרות שונות תוך הצגת מיקרים, ניתוח שלהם, וחידוד הנקודות העמוקות אותן יש להבין כדי להתערב קלינית באופן מקצועי טוב יותר. - הדרכה קבוצתית לצוות שמורכב מרקעים, דרגים ומימשקים מגוונים – סביב סוגיות שעולות שוב ושוב בעבודה עם לקוחות, ובעבודה הבין-ציוותית: התנגדויות, אגרסיביות, תובענות, חוסר שביעות רצון, האשמות, כפל נאמנויות בתפקיד, סתירות בין מתן שרות לעובד וייצוג המערכת, דילומות מוסריות, קונפליקטים בין עובדים, מתח בין מנהל לעובד – כל אלה חלק מהנושאים שעולים בתוך הסדנא.
- הדרכה קבוצתית לארגון שהוא עסק משפחתי: בארגון שהוא עסק משפחתי יש לעיתים קרובות מורכבות גדולה יותר מכיוון שהיחסים המשפחתיים מהולים ביחסים המקצועיים, והגבולות מטושטשים יותר. המתח בין הרצון לשמר קירבה ביחסים האישיים יוצר אי שקט, מודע או לא, גלוי או סמוי, ישיר או עקיף, על פני השטח או מתחתיו. להבין את המתח ולהכיר בו יכול להביא להקלה ממנו, ולסייע בניהול היחסים האישיים כדי ליעל ולמנף את האינטרסים המקצועיים המשותפים.
- עבודה עם אנשי מקצוע – פיתוח צוות
- שחיקה: גורמים, בלמים ומניעה
- תשוקה בעבודה
- יחסים בתוך הצוות
- תקשורת: ניהול מחלוקות
- התנהלות עם ממונה כוחני
- עמיתים שקשה לעבוד אתם
- מטופלים שקשה לטפל בהם
- ניהול שיחה קשה עם החולה ובני משפחתו
- התנגדות לטיפול
- חילוקי דעות בין בני משפחה
- סודות במשפחה
- שיח עם ילדים
- מתן בשורה מרה
- התמודדות עם סבל ומוות
- טראומטיזציה מישנית בקרב מטפלים
- תשוקה
- באופן אישי
- בזוגיות ארוכת טווח
- בעבודה ארוכת טווח
- ארוטיקה
- הדימיון הארוטי
- בזוגיות